Продължаваме промяната обсъдиха днес с Демократична България, Български възход и БСП предложението

...
Продължаваме промяната обсъдиха днес с Демократична България, Български възход и БСП предложението
Коментари Харесай

Денков получи съгласието на три партии за обща програмна декларация


" Продължаваме промяната "  обсъдиха днес с " Демократична България ", " Български напредък " и Българска социалистическа партия предлагането си за формулиране на програмна декларация на Народното събрание преди връчването на втория мандат. На срещата не участваха ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, които демонстративно напуснаха първата среща с Политическа партия предходната седмица, а от " Възраждане " обявиха, че няма да вземат участие в диалози за сформиране на правитество с " Продължаваме промяната ".

" Ето поради това на постройката на Народното събрание написа " съединението прави силата ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, защото в края на срещата стана ясно, че целите и на трите партии значително се припокриват.

Парламентарните групи имаха време до през вчерашния ден да изпратят своите политически цели на номинирания от Политическа партия за министър-председател Николай Денков. Той съобщи, че почивните дни ще бъдат употребявани за сформиране на декларация, която ще бъде гласувана на 5 януари в Народното събрание.

 Кирил Петков напомни, че трите най-важни целта за Политическа партия са влизането на България в Шенген и еврозоната и понижаване на бедността. Асен Василев пък съобщи, че форматът, при които се организират диалозите, " е непълен за сформиране на държавно управление, само че не е спънка да се свърши добра работа ". " Независимо дали ще има държавно управление с втория, третия мандат или нови избори, това са огромни цели, които са значими, с цел да ни направят по-европейци в смисъл на правдивост и правов ред ". Василев зачекна и тематиката за Изборния кодекс. По-рано днес ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи утвърдиха скандалното си решение да гласуваме с два типа хартиени бюлетини, които ще се броят на ръка.  " Няма по какъв начин да имаме ред и закон без да имаме Изборен кодекс, който затваря оптимално вратата за опцията за злоупотреби и измами ", съобщи някогашният финансов министър и непосредствено се обърна към Българска социалистическа партия, че те са ключът към разбриталеството. Атанас Зафиров от столетницата отвърна, че " проблем в позицията на Българска социалистическа партия няма ". След което присъстващите партии минаха към показване на целите си. 

Георги Гьоков съобщи, че няма нещо по-различно в обичайните политики на Българска социалистическа партия от десет години насам. " Имаме разлики, само че те ще бъдат обект на по-нататъшна полемика. Приоритетите на Българска социалистическа партия са увеличение на размера на майчинството, увеличение на еднократната помощ за учениците, безплатните учебници за учениците, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година, увеличение на минималната работна заплата, поддръжка на хората, които мъчно си намират работа и други " Ако се съгласявате с нашите цели, може да очаквате от нас отговорно държание ", съобщи Гьоков.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов очерта като най-важни влизането в еврозоната и 3% недостиг. " Демократична България не просто гледа на поръчката за 3% недостиг като на някакъв слоган, ние ще подхождаме по-консервативно към прогнозите по какъв начин може да се развиват процесите с оглед удържането на тази цел ", сподели Иванов. 

От " Български напредък " също се застъпиха за приемането ни в Шенген, присъединението в еврозоната и преодоляването на инфлацията. И прибавиха като предпочитани развиването на нуклеарната енергетика и развиването на обществените функционалности на спорта, както и решение на демографските проблеми, " тъй като в противоположен случай няма да има за кого да сътворяваме политики ". 

 След Нова година в първия работен ден Николай Денков ще предложения още веднъж парламентарните групи, дали своите оферти, с цел да бъдат завършени национални предпочитани задания в програмна декларация. Ако няма поддръжка в пленарна зала за програмната декларация, няма да има поддръжка и за сформиране на държавното управление и ПП ще върнат мандата за сформиране на кабинет, изясни Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР